Reno 911 Miami

  • Speltid (min): 80
  • Release (Blu-ray/DVD): 2007-11-28

Recension - Blu-ray/DVD

Ett gäng misslyckade poliser från Reno får äntligen inbjudan till det årliga poliskonventet. Missförstånd och Guds hån mot mänskligheten leder till att USA:s poliser blir instängda på konventet under terrorhot, och Miamis öde fördelas i händerna på landets mest oseriösa polistrupp, ledda av Jim Dangle, en man som ogillar kvinnor och trivs bäst i poliskårens allra kortaste shorts.

Långfilmen baseras på Comedy Centrals kultförklarade serie ”911 Reno!”, och är trogen seriens anda till humorn likväl utseendet. Manuset är uppbyggt som i sketcher, relaterade till den galna röda tråden som kretsar kring terrorhotet. Skämten driver friskt med amerikanarna, särskilt sydstatsmentaliteten, och emellanåt är det riktigt roligt. Moral och etik sätter inga spärrar för det här gänget, som i sina bästa stunder påminner om Trey Parker och Matt Stones skapelser.

Precis som många av serierna på Comedy Central har man urspårad humor för stunden, men några egentliga avtryck hos mänskligheten lämnas inte. Många skratt grundas i galenskaper, ren idioti och en hälsosam självinsikt som många jänkare tycks sakna. Jag skrattade mig igenom hela filmen, och ibland krävs inte mer än så.

Sebastian Lindvall

Kommentarer