Veronikas dubbelliv

  • Svensk titel: Veronikas dubbelliv
  • Originaltitel: La double vie de Véronique
  • Speltid (min): 94
  • Release (Blu-ray/DVD): 2007-09-26

Recension - Blu-ray/DVD

I Polen bor den unga Weronika, en vacker flicka med en gudabenådad sångröst. Hennes drömmar går i uppfyllelse när hon blir intagen till en mycket väl ansedd musikskola där hon jobbar hårt för att bli bättre och bättre. Tyvärr slutar hennes första framträdande på ett mycket tragiskt sätt då ansträngningen blir för mycket för hennes svaga hjärta och hon avlider på scenen.

I samma stund får den unga Veronique en uppenbarelse. Denna franska tös är Weronikas dubbelgångare; lika vacker, lika musikaliskt begåvad och med samma medfödda hjärtfel. De har varit helt ovetande om varandra, men Weronikas död påverkar Veronique på ett undermedvetet sätt och hon bestämmer sig för att inte satsa på sången trots allt. Istället väntar ett helt annat liv henne…

En sak är säker, ”Veronikas dubbelliv” är på många sätt en väldigt vacker film. Den är vacker att se på, vacker att höra på och den är vacker att uppleva, att känna. Jag blev verkligen varm inombords där jag satt i min soffa och njöt av filmen. Det är inte helt enkelt att förklara exakt vad den handlar om men å andra sidan är det inte heller nödvändigt. Se den bara, och gör era egna tolkningar av den historia som berättas. Mer än så tänker jag faktiskt inte säga.

Gör upplevelsen till er egen.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer