Horton

  • Speltid (min): 84
  • Release (Bio): 2008-03-14
  • Release (Blu-ray/DVD): 2008-10-15
  • Tagline: One Elephant One World One Story

Recension - Blu-ray/DVD

Välkomna in i en sagovärld som kommer få dig att bli förälskad – i en elefant!
Horton, som han heter är nämligen en av de lite mer klumpiga, hängivna och ärliga elefanter som finns vilket gör det omöjligt att inte få tycke för honom!

Storyn är lika enkel som komplicerad – vilket kan tyckas motsägelsefullt, men vad sägs om detta:

Horton är ute och går då han tycker sig höra röster som kommer från ett dammkorn. När han jagat ifatt det och fått kornet att landa på en blomma fastställer han att hans galna tanke om att det skulle finnas människor inne i dammkornet, verkligen är sann.

Inne i kornet finns nämligen en hel värld och då Horton lyckas kommunicera med staden ”Whoville’s” borgmästare blir hans främsta uppgift att sätta dammkornet i säkerhet. Men som i alla historier finns det personer som inte delar hans uppfattning och det blir en kamp mellan gott och ont parallellt i två olika världar.

Det är humor på hög nivå vilket tilltalar både stora som små men filmen väcker även existentiella och moraliska frågor såsom vikten av att tro på sig själv och stå för sin åsikt, hjälpas åt för att överleva och vara lojal, trogen och respektfull. Men samtidigt som moralkakorna haglar blir det aldrig för mycket och då den animerade filmen både är imponerande bra gjord och har en komik som fungerar, är detta inte något man tänker på.

Se Horton om du tycker om filmer som "Madagaskar", "Hitta Nemo" m.fl. En i raden av väl producerade animerade filmer som liksom många andra håller hög kvalitet.

Daniel Johansson, chefredaktör

Kommentarer