Skolflickors hemligheter

  • Svensk titel: Skolflickors hemligheter
  • Originaltitel: Was Schulmädchen verschweigen
  • Speltid (min): 75
  • Release (Blu-ray/DVD): 2008-03-26
  • IMDb: Skolflickors hemligheter

Recension - Blu-ray/DVD

”Skolflickors hemligheter” är en episodfilm från 1973 där åskådaren får bevittna ett flertal olika händelser, alla med unga flickor i huvudrollerna. I den första får vi se hur två unga flickor med hjälp av ”sin list och charm” sätter dit en misstänkt pedofil som lockat ner ett barn i källaren. I en annan får vi se hur en annan flicka till varje pris tänker förhindra att modern är otrogen genom att själv uppehålla den tilltänkta älskaren. Och sådär fortsätter det.

Det är lika bra att säga det direkt; filmen må klassas som erotik men det är knappast en erotisk känsla den ger åskådaren, om det inte räcker med lite nakna bröst och rumpor vill säga. Med all taskig dialog, klumpiga försök till humor och i vissa fall rent olustiga situationer så är det snarare en avtändning som heter duga. Mina förväntningar på filmen var att den åtminstone skulle vara så dålig så det blev roligt men jag blev gruvligt besviken. Den är helt enkelt bara dålig.

Av de så kallade skådespelarna är det inga som står ut från mängden. Svenskorna Marie Ekorre och Christina Lindberg har bägge två visat större engagemang och talang i andra filmer och de övriga har jag ärligt talat redan glömt bort.

”Skolflickors hemligheter” kan vara kul som kuriosa från en tid då ”gladporr” drog storpublik till svenska biografer och sex på film på intet sätt var provocerande. Men bra, det är det verkligen inte.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer