Härmed förklarar jag er Chuck och Larry

  • Svensk titel: Härmed förklarar jag er Chuck och Larry
  • Originaltitel: I Now Pronounce You Chuck and Larry
  • Speltid (min): 110
  • Release (Blu-ray/DVD): 2008-01-30
  • Tagline: Chuck har hittat den perfekta kvinnan. Synd bara att han just har gått med på att gifta sig med sin

Recension - Blu-ray/DVD

Ännu en kvalitétsrulle har tagit plats i hyllan. Denna gång med kalkonfilmens mästare Adam Sandler och han har ingen mindre än Kevin James i släptåg. Ni kanske hör något i bakgrunden nu? javisst, det är motorsågarna som stämmer upp i en skönklingande kör. Liksom en för gammal filmjölk är denna film nämligen både sur och dålig.

Chuck och Larry ingår partnerskap när Larry ska gå runt den krångliga byråkratin och inkassera sin avlidne frus livförsäkring. Självklart blir det trubbel i de straighta männens liv när en utsänd byråkrat anar oråd och ska undersöka om Chuck och Larry verkligen är gay. Dessutom har Chuck hittat en riktig drömkvinna, spelad av Jessica Biel, vilket gör situationen ännu mer komplicerad. Undrar hur det kommer att sluta…

Japp, du gissade rätt. Liksom alla andra filmer i denna happy-ending-genren slutar också denna rulle med ett lyckligt slut. Men innan dess dras alla bögskämt och gayfördomar som någonsin existerat ut ur garderoben för att ännu en gång ”vara roliga”. Att hela filmen inleds med att två systrar hånglar inför Chuck säger en hel del om de fortsatta långa minuterna. Dessutom kan jag inte hjälpa att störa mig på dess handling. Jag undrar om straighta par hade fått genomlida denna häxjaktsliknande undersökning om hur mycket par de egentligen är. Helst hade jag velat vara Sverker i Plus just nu och slängt denna film i soptunnan, inte bara en gång utan två.

Adam Sandler har väl aldrig varit någons favorit, helst hade jag velat se honom långt ifrån Hollywood med en helt annan karriär. Hans skådespelardagar är för mig räknade, det tragiska är att en hel kontinent inte håller med mig om detta utan uppmuntrar istället denna ”skådis”.

En rejäl sågning blev det av denna filmen. Jag var tvungen att ta en rejäl virre efter denna magstarka film, mest för att glömma, men inte förlåta. En rejäl kylskåpsrensning istället för att se denna film är att rekommendera. Släng gärna den för gamla filmjölken efter du slängt filmen.

Anna Axelsson

Kommentarer