Wrong Turn 2 - Dead End

  • Speltid (min): 93
  • Release (Blu-ray/DVD): 2008-02-20
  • Tagline: In the Forest, Only They Can Hear You Scream

Recension - Blu-ray/DVD

En grupp personer som filmas då de ska försöka överleva i en given miljö och efter vissa regler… känns det igen? I ”Wrong Turn 2 – Dead End” (2007) får vi följa sex deltagare med olika bakgrund och livshistorier som tillsammans medverkar i dokussåpan ”The Ultimate Survivor”. Inspelningen är förlagd till ett avlägset skogsområde i West Virginia, men deltagarna och inspelingspersonalen inser snart att de på intet sätt är ensamma i vildmarken. Precis som i filmens föregångare, ”Wrong Turn” (2003), är trakten bebodd av illasinnade och missbildade personer som gärna ser till att få människokött på menyn. Det som skulle vara en överlevnadslek blir istället en verklig kamp på liv och död…

Filmens kanske mest kända ansikte tillhör rock-ikonen Henry Rollins, i rollen som ex-soldat och programledare, bidrar faktiskt till filmens mer välspelade scener och är en välkommen överraskning i en annars beige skådespelarensemble. Kanske känns Erica Leerhsen från nya versionen av ”The Texas Chainsaw Massacre” (2003) igen, eller mannen med namnet – Texas Battle – som synts i bl.a. ”Final Destination 3”.

Ingen av de utsatta personerna lyckas väcka någon sympati hos betraktaren och helt ofrivilligt hoppas man istället på att kannibalerna så snart som möjligt ska ta ihjäl dem så att de försvinner både ur filmen och våra liv. Varför ungdomsskräckisar bara måste utgöras av ytlighet och smärtsamt, påfrestande humor är en gåta. Visst, det ska vara lättsmält och målgruppen – ungdomar – ska kunna identifiera sig med offren i filmen, men ändå… har inte filmskaparna personliga krav på sig själv och de produktioner som bär deras namn?

Det bästa med ”Wrong Turn 2” är ett par aggressiva och blodiga attacker, signerat skogens människoätande familj, och Henry Rollins småtuffa karaktär. Problemet är bara att allt är gjort förr och därför blir även filmens starkare delar ganska svaga och ointressanta. Det sämsta med filmen… ja, en hel hop ytliga och påfrestande karaktärer som överlever alldeles för länge måste stå som vinnare i denna kategori, men det finns många ingredienser och företeelser om budet.

”Wrong Turn 2” passar dig som gillade den första filmen och som framförallt har låga krav på originalitet, känsla, finess och skådespelarinsatser. Kanske finns det även ett visst värde i att se filmen om man går igång på blod och äckel, för den delen har varit en tydlig prioritet hos filmskaparna…


Relaterat: En artikel om ”Southern Slashers”

 

Per Wahlgren

Kommentarer