Georgia Rule

  • Svensk titel: Georgia Rule
  • Originaltitel: Georgia Rule
  • Speltid (min): 108

Recension - Blu-ray/DVD

Tre generationer under samma tak – för en del himmelriket, för andra helvetet. När omständigheter i livet gör att både dotter och dotterdotter flyttar hem till Georgias hus blir det komplicerat. Det är Georgias regler som gäller och ingen välkomnar dessa särskilt bra. Att de tre kvinnorna befinner sig i helt olika faser i livet gör inte situationen bättre. Att hitta en inre balans mellan lögn och sanning är ibland svårare än vad man tror…

Jag har en del filmfördomar, ofta dömer jag redan vid det yttre, det vill säga omslaget. När jag höll i ”Georgias Rule” kände jag mig lagom manad att sätta ögonen i den. När jag väl gjort slag i saken och playat min DVD-spelare har jag en annan måttsticka. Jag brukar se hur lång tid det tar innan jag tittar på urverket. Detta är alltså en termometer huruvida långtråkig filmen är. Håll i er nu – ”Georgas Rule” tog det hela 1 timme och 43 minuter innan jag beskådade urverket. Fantastiskt att ens fördomar kan rubbas. Denna film var nämligen helt ok. Jag är rätt förvånad själv och har börjat fundera om det inte berodde på yttre omständigheter och att det var dessa som gjorde filmen så bra. Det var en söndag, jag var rätt trött, Linsay Lohan var rätt snygg, det var en rätt välarbetad film. Anledningarna kan vara många, men denna film var faktiskt värd tiden den tog.

Trion Jane Fonda, Felicity Huffman och Lindsay Lohan får filmen att fungera riktigt bra. Linsay Lohan är rätt känd för att åka in på rehab, krocka med bilar och sina dåliga Disney-filmer. Jag blev glatt överraskad att denna kändis faktiskt kan agera. Det finns alltså fortfarande hopp i Hollywood.

Garry Marshall har enligt mig hittat en ballans mellan just lögn och sanning som gör filmen mer intressant. Om man gör en jämförelse av andra filmer i samma genre måste jag säga att denna film kommer rätt högt upp på topplistan.
Jag inser att jag nog en dag kommer att ångra att jag tyckte så bra om denna film, men just nu vid denna tidpunkt måste jag säga att denna är värd det – tidsmässigt, pengamässigt och handlingsmässigt. Georgia Rules!

Anna Axelsson

Kommentarer