Lady Snowblood II - Love Song of Vengeance

Recension - Blu-ray/DVD

”Lady Snowblood II - Love Song of Vengeance” börjar med att Yuki stalls till svar för de brott hon begått i den första filmen (tidigare recenserad här på Tellusfilm). Hon döms till döden, men på väg till galgen blir hon fritagen av den hemliga polisen och erbjuds amnesti mot att hon spionerar på en känd motståndsman och stjäl dokument från denne. Yuki tackar ja, men inser snart att ingenting är som hon trott. Hon ställer sig på motståndsrörelsens sida och nu har polisen en ny och betydligt tuffare fiende att ta hand om. Hon heter Lady Snowblood och är dödlig med svärdet i hand…

Den här filmen tar vid i stort sett direkt där den första slutar. I uppbyggnad är de ganska lika, även om blodet inte sprutar lika friskt i uppföljaren. Därmed inte sagt att det är mindre svärdsvingande från Yukis sida. Meiko Kaji är tillbaka i titelrollen och är minst lika vacker som tidigare. Fotot är precis lika snyggt som i första filmen, faktum är att det inte är mycket som skiljer sig över huvud taget.

Jag tänker inte återigen gå in på hur Tarantino har inspirerats av ”Lady Snowblood”-filmerna utan hänvisar istället till recensionen av den första filmen.

Givetvis rekommenderar jag ”Lady Snowblood II - Love Song of Vengeance” lika mycket som den första, och av exakt samma anledningar. Jag vill dock tillägga att jag ser det som en självklarhet att man ser bägge filmerna i följd, då det ger en betydligt större och i mitt tycke tydligare helhetsbild.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer