Whisper

  • Speltid (min): 91
  • Release (Blu-ray/DVD): 2008-05-21

Recension - Blu-ray/DVD

En pojke blir kidnappad och förd till en vinterstuga i Vermont, men lappsjukan närmar sig och pojkspjuvern visar sig vara en idéfattig ripoff av Damien.

Det finns inte mycket nytt att hämta i ”Whisper”, ett skyltexemplar för filmer som går direkt till dvd. Josh Holloway, känd som Sawyer från ”Lost”, visar att minspelet är aningen begränsat när man enbart ser ansträngda ögonbryn på vad som liknar en Ralph Lauren-modell som hatar världen. Mycket bättre är inte Sarah Wayne Callies, läkaren från ”Prison Break”, här i rollen som Holloways flickvän. Istället för ansträngda ögonbryn är hon ständigt nollställd, stirrig och likgiltig. Så dessa själlösa figurer är kärleksparet som man ska bry sig om, den sympatiska halvan i kidnappargänget. Problemet är att man inte bryr sig om karaktärerna, och när djävulspojkens avrättningar inte ens är underhållande videovåld så faller korthuset omedelbart.

Pluspoäng bör ges för de stämningsfulla miljöerna. Om isolationstemat hade utvecklats kunde det i alla fall ha blivit en lågbudgetscrossover mellan ”Omen” och ”The Thing”, två av mina favoritskräckisar. ”Whisper” är en gäspning, en parantes, en tomgång som saknar identitet. Tv-stjärnorna vill synas på långfilmsposters, men saknar nödvändig pondus och utstrålning, och borde därför stanna kvar på de långa birollslistorna i tv-serieträsket.

Sebastian Lindvall

Kommentarer