SS Experiment Love Camp

  • Svensk titel: SS Experiment Love Camp
  • Originaltitel: Lager SSadis Kastrat Kommandantur
  • Speltid (min): 91
  • Release (Blu-ray/DVD): 2008-06-11

Recension - Blu-ray/DVD

På ett nazistyrt fångläger i Tyskland är det överste Von Kleiben som styr och ställer. Med hjälp av läkarna Dr Steiner och Dr Renke utför han medicinska experiment på de kvinnliga fångarna. De mest framstående bland dessa fångar, ”praktexemplaren”, får ägna sig åt diverse sexuella aktiviteter med en samling handplockade tyska soldater för att se till att den ariska rasen hålls ren och frisk. De som inte når upp till denna standard får nöja sig med att få trumhinnorna spräckta av tryckluft eller dö under misslyckade äggstockstransplantationer.

En av de tyska soldaterna faller för ”sin” fånge och tycke uppstår mellan de båda. Tyvärr har överste Von Kleiben andra planer för denne soldat och hans utrustning. Vad detta beror på är en tidigare traumatisk händelse som utan att avslöja för mycket påminner om den klumpige polisen Frank Drebins önskemål om dödsorsak i ”Den nakna pistolen”.

”SS Experiment Love Camp” är en i raden av nazisploitationfilmer som producerades på 70-talet. Den italienska regissören Sergio Garrone gjorde flera stycken, gärna back-to-back för att kunna återanvända kulisser och skådespelare. Detta grepp var något han förstås sparade pengar på, men tyvärr är det alltför tydligt att dessa slantar inte lades på manus istället.

Det här är en riktigt dålig film. Handlingen, om man nu kan kalla det för det, är patetisk, fotot är ofta undermåligt och skådespelarna är bedrövliga. Lägg sedan till ett antal rejäla klaff-fel så vet ni ungefär vad ni har att vänta er. Visst, det är en hel del naket också men det vore synd att säga att det lyfter upplevelsen något.

Om ni absolut vill se allt vad denna genre har att erbjuda ska ni givetvis också se denna film. Om ni däremot känner att ni bara vill ha ett litet smakprov föreslår jag att ni istället ser den kanadensiska ”Ilsa – SheWolf of the SS”, en i alla avseenden bättre film.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer