P2

  • Speltid (min): 94
  • Release (Blu-ray/DVD): 2008-10-01
  • Tagline: A new level of fear

Recension - Blu-ray/DVD

Det är jul och Angela ska fira den med familjen. När klockan blivit så mycket att hon inser att hon kommer bli sen tar hon med sig sina saker ner till parkeringshuset där hennes bil står. Alla andra på kontoret har antingen gått hem för dagen eller tagit ledigt så ensamheten är påtaglig. När hon väl sitter i bilen och är redo att åka så startar inte bilen och från denna stund så blir det bara en massa problem för henne samtidigt som tiden rinner iväg.

Parkeringsvakten Thomas försöker hjälpa henne men lyckas inte och erbjuder henne sällskap för kvällen då han skulle fira för sig själv på sitt arbetsrum.

Klockan har blivit mycket och det är nämligen även låst innefrån i hela byggnaden och hon kan inte ta sig ut. Men Angela är fast besluten om att hon ska ta sig hem till familjen och fira jul. Så hon tackar nej till erbjudandet och söker runt i hela byggnaden efter en utgång.

Det svartnar och Angela vaknar upp fastkedjad och bär andra kläder. Efter en stund lyckas hon ta sig loss och blir nu förföljd av en person som kommer att jaga henne genom hela byggnaden. Det sker många hemska och spännande saker.

Filmen har de klassat som en thriller. Jag vet inte om jag kan hålla med där riktigt. Med många mörka och skrämmande scener skulle jag vilja säga att den även skulle kunna klassas som en rysare.

Skådespeleriet i filmen är ruskigt bra och de förmedlar verkligen den rätta känslan.

Angela som spelas av Rachel Nichols, går från att vara en typisk kontorssittande kvinna till en kvinna som nu ser annorlunda på livet.
Man märker hur karaktärerna förändras under filmen och de har många olika egenskaper som syns tydligt.

Vi har sett liknande filmer förr. Men har vi verkligen sett en rysare som utspelar sig i ett parkeringshus? Nej, det tror jag inte. Vilket gör filmen extra intressant.
Man skulle kunna tro att den blir tråkig när det bara faktiskt är i ett parkeringshus. Men det är fel och "P2" blir aldrig slumrande. Den har en handling som håller hela vägen. Ingen lugn stund alls.

Gillar man psykopater på film så är detta en rekommenderad film att se.

Emelina Forsberg

Kommentarer