L Word, The: säsong fyra

  • Svensk titel: L Word, The: säsong fyra
  • Originaltitel: The L Word - Season 4
  • Speltid (min): 540
  • Release (Blu-ray/DVD): 2008-10-01
  • Tagline: Same sex. Different city.

Recension - Blu-ray/DVD

Äntligen har fjärde säsongen av “The L word” släppts på dvd-box. Serien som på ett provocerande, dramatisk och vackert sätt gestaltar ett homosexuellt kvinnligt kompisgäng, deras vänner och älskare i Los Angeles.

”The L word” har ofta liknats med ”Sex and the city” och har fått många priser för sitt manus samt sitt sätt att gestalta kvinnorna. Serien är unik i sitt slag då det inte finns många serier som gestaltar homosexuella kvinnor. Rollistan består av Jennifer Beals (Flashdance), Mia Kirschner (Exocita) och Pam Grier (Jackie Brown). Dessutom gör Rosanna Arquette (Pulp Fiction) och Lolita Davidovich (Blaze) gästinhopp i denna säsong.

Dvd-boxen innehåller alla 12 avsnitt från fjärde säsongen och handlar om kärlek, svek, drogmissbruk, könsbyten, intriger och vårdnadstvister.

Vi får följa Tina och Angelica som hamnat i en vårdnadstvist om deras söta dotter. Max som kämpar med identitetsproblem och är på väg att byta kön från kvinna till mannen Max. Jenny är författaren som gett ut en bok, vilken hon försöker få utgiven som film. Det visar sig dock att hennes bok gestaltar alla personer i vänskapskretsen på ett inte alltför fördelaktigt vis. Vi får även följa Shane som har problem med narkotika och plötsligt ska hon bli sin lillebrors ända trygghet i livet, då han flyttar in hos henne. Det är också Alice, Carmen, Shay, Maria och deras problem och liv vi får följa. I denna omgång introduceras även 2 nya kvinnor till den lespiska vännskapskretsen.

Kvinnorna i vänskapskretsen följer med spänning allas intima relationer på en webbplats där man kan se vilja kvinnor som träffar varandra. Där hittar de ”Papi” som verkar vara oemotståndlig.

Jag ger mycket högt betyg till den fjärde säsongen. Tycker att den håller lika hög kvalité som de tidigare säsongerna. Jag kan knappt vänta till den femte säsongen kommer i denna serie där intrigerna avlöser varandra i ett högt tempo. Framförallt känner man att dessa kvinnor står för vilka de är. Vilket är ett viktigt budskap i dagens samhälle.

Jenny Ahlm

Kommentarer