Gestapo's Last Orgy

  • Svensk titel: Gestapo's Last Orgy
  • Originaltitel: L'ultima orgia del III Reich
  • Speltid (min): 92
  • Release (Blu-ray/DVD): 2008-12-03

Recension - Blu-ray/DVD

Lise Cohen har stämt träff på ett ovanligt ställe och med en ovanlig man. Flera år efter andra världskrigets slut ska hon återse Conrad von Starker, den man som under lång tid torterade henne i form av SS-officer på det koncentrationsläger Lise var fängslad. Tillsammans går de omkring i det nu nedlagda lägret och minns den tid som var. I återblickar får vi se hur detta läger användes som en stor nazibordell för tyska soldater som behövde lätta på trycket innan de återvände till fronten. När de judiska flickorna inte fick agera sexobjekt för dessa soldater blev de utsatta för diverse grymma experiment och otäcksheter.

Lise blev under sin tid i lägret von Starkers favorithatobjekt. Då hon vägrade visa sin rädsla eller skrika ut sin ångest blev han fascinerad av henne och gjorde allt för att knäcka henne, som att hänga henne upp och ner ovanför en vattentank fylld med köttätande råttor (som vi tydligt ser är harmlösa ökenråttor) eller plåga henne på andra sadistiska sätt. Men Lise är tyst...

”Gestapo’s Last Orgy” är ännu en i raden av depraverade nazisploitationfilmer som bara är ute efter att provocera, och det lyckas den förvisso med. Som tittare ”bjuds” vi på diverse aktiviteter som koprofagi, kannibalism, våldtäkter och annat elände. Underhållning? I allra högsta grad tveksamt.

Precis som många andra filmer i genren lider ”Gestapo’s Last Orgy” av usel produktionskvalitet. Fotot är fult, skådespelarna usla och handlingen är under all kritik. Jag kan inte på något sätt rekommendera den här filmen till någon, ens som en kuriositet. Men visst, är ni inne på nazisploitation så ge den en chans. Kom inte och skyll på mig efteråt bara.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer