Trigger Man

  • Svensk titel: Trigger Man
  • Originaltitel: Trigger Man
  • Speltid (min): 80
  • Release (Blu-ray/DVD): 2008-12-10
  • Tagline: They Thought They Were Alone...

Recension - Blu-ray/DVD

Polarna Reggie, Ray och Shaun bestämmer sig för att ha en riktig grabbhelg och beger sig ut från Manhattan och till skogarna i Delaware där de ska göra riktigt manliga saker: dricka öl och skjuta djur. Japp, det är rena rama grabbarna på Fagerhult… Jakten går dock inget vidare och än värre blir det när de upptäcker att det finns en jägare till i området och att de själva är hans byte…

”Trigger Man” lär vara baserad på en sann händelse, men jag har inte lyckats hitta något som backar upp det påståendet. Det är möjligt att man får veta mer om detta om man lyssnar på DVD:ns kommentarspår men jag har inga planer på att utsätta mig för filmen igen på ett bra tag.

Problemet är nämligen att filmen är vansinnigt tråkig. Det är lite synd, för i grund och botten hade det kunnat bli en intressant och spännande thriller. Istället får vi se hur vännerna går och går och går i skogen och inte ens när de blir attackerade av orcher, nej förlåt, den andre jägaren lyfter det. Den nästintill totala avsaknaden av dialog i filmen gör inte saken bättre. Det kan ha sett ut som en bra idé på manusstadiet men jag tycker inte att det fungerar i den färdiga produkten.

Regissören Ti West verkar dock ha fått hyggliga framgångar med den här filmen och har fått förtroendet att göra uppföljaren till Eli Roths ”Cabin Fever”. Själv är jag inte lika övertygad, men jag kommer nog att ge honom åtminstone en chans till. Helt talanglös är han definitivt inte, det lyser igenom även i ”Trigger Man”.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer