Rage, The

  • Svensk titel: Rage, The
  • Originaltitel: The Rage
  • Speltid (min): 85
  • Release (Blu-ray/DVD): 2008-12-10
  • Tagline: A Mega-Dose of Pure Terror

Recension - Blu-ray/DVD

I ett skjul mitt ute i vildmarken härjar en galen forskare. Han har framställt ett serum som bara sekunder efter injicering orsakar en hiskelig mutation hos offret och väcker en ilska och blodtörst vars make sällan skådats. Givetvis går allt fel och ett av dessa muterade monster tar sig loss och smiter ut i skogen. Lyckligtvis kommer det inte långt innan det dör, men problemen hopar sig snabbt igen när ett gäng gamar sätter i sig kadavret och muterar till otäcka monsterfåglar.

I närheten har ett par ungdomar övernattat efter ett rave ute i skogen. När de är på väg hemåt stöter de på dessa monsterfåglar som inte tänker lämna dem i fred utan att smaka först…

Nu måste ungdomarna kämpa för sina liv…

”The Rage” är regisserad av Robert Kurtzman, kanske mest känd som K:et i KNB som under många år skapat specialeffekter till filmer som ”From Dusk Til Dawn”, ”Army of Darkness” och många, många fler. Hans förkärlek till effekter visar sig tydligt i ”The Rage” som är späckad till bredden med briljanta praktiska effekter och det snålas sannerligen inte med blodet eller slafset. Tyvärr har han också valt att inkludera ett visst mått av cgi-effekter och dessa är långt ifrån bra. Det är inte utan att man börjar misstänka att han med flit gjort dessa dåliga för att visa hur bra praktiska effekter står sig och därmed se till att KNB fortsätter få ordentligt med jobb. Vem vet…

Det är inte många kända namn i rollistan, den som de flesta kommer att känna igen är Andrew Divoff som spelar den galne vetenskapsmannen. Vi har tidigare sett honom som Djinnen i ”Wishmaster”-serien och han har också medverkat i ”Lost”. Förutom Divoff ser vi också Reggie Bannister (från ”Phantasm”-filmerna) och Erin Brown, kanske mer känd i vissa kretsar som Misty Mundae.

”The Rage” är väldigt underhållande i sin enkelhet. Jag tyckte personligen att det var riktigt roligt att se en så splatterspäckad och humoristisk skräckfilm som är så pass ny, det känns annars som att det bara är trist gorno som gäller nu för tiden.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer