Sex and Fury

  • Svensk titel: Sex and Fury
  • Originaltitel: Furyô anego den: Inoshika Ochô
  • Speltid (min): 89
  • Release (Blu-ray/DVD): 2008-12-10
  • Tagline: The Biography of the Woman Boss of Bad Girls...

Recension - Blu-ray/DVD

Som ung flicka blev Ochô Inoshika vittne till hur hennes far polismästaren brutalt mördades av ett maskerat gäng. Det enda hon minns av förövarna är tatueringarna de bar och som hon i vuxen ålder söker efter med hämnd i siktet.

När hon korsar vägar med revoltören Shunosuke ställs allt på ända. Hon hjälper honom gömma sig från polisen i gengäld mot uppgifter om sin fars mördare. Men det är inte bara den lokala polisen som står i vägen utan även ett par brittiska spioner. Det kommer bli en hel del svärdsvingande innan någon står som överlevande i den oundvikliga striden.

”Sex and Fury” påminner väldigt mycket om ”Lady Snowblood” som kom samma år men innehåller betydligt mer naket. Det är inte bara Reiko Ike, som spelar Ochô, som visar upp sig i bara mässingen, utan även Christina Lindberg som spelar en av de brittiska spionerna (med en skrattretande svensk brytning) är sin vana trogen naken i många av sina scener. Huruvida detta lyfter filmens totalbetyg ska jag låta vara osagt.

Som kuriosa sett är det kul att se ”Sex and Fury” och man känner igen åtminstone en scen från Tarantinos ”Kill Bill Vol. 1” men som film sett har den definitivt en hel del brister. En av dem är tidigare nämnda Christina Lindberg som verkligen gör en usel insats. Det är uppenbart att hon fick rollen för att hon än en gång skulle få visa upp sig näck i en japansk film.

Gillade ni ”Lady Snowblood” är chansen stor att ni också uppskattar ”Sex and Fury”, annars vet jag inte om det är något för er. Personligen tycker jag att den förstnämnde är den bättre filmen av de två, men det finns plats för bägge i min hylla.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer