Mask of Murder

  • Speltid (min): 89
  • Release (Blu-ray/DVD): 2008-12-19
  • Tagline: Who is innocent... Who is guilty... Who is safe... Who is next...

Recension - Blu-ray/DVD

En seriemördare med smak för unga kvinnor härjar vilt i en liten kanadensisk stad. Efter att ha blivit omringad av polisen i övergiven lada skjuts mördaren ner och alla pustar ut. Men efter bara en kort tid hittas nya offer, dödade på exakt samma sätt av en mördare med samma signalement som den första. Var det fel man som polisen sköt ner i ladan eller har någon kopierat hans beteendemönster? Polisen får än en gång ta upp jakten på gärningsmannen innan fler offer hittas med avskurna halsar…

”Mask of Murder” är regisserad av Arne Mattson och spelades faktiskt in i Uppsala och Stockholm. Vissa svenska skådespelare medverkar också i mindre roller, såsom Heinz Hopf och Hjördis Petterson, fast huvudrollerna har gått till utländska namn med Christopher Lee, Rod Taylor och Valerie Perrine i spetsen. Eller ja, Christopher Lee har inte alls en så stor roll som filmen och dess omslag vill påskina utan syns bara till då och då. Men lite Lee är bättre än ingen Lee i min bok, så det är OK.

Det var med stor iver som jag matade in denna DVD i spelaren men filmen levde inte upp till mina uppenbarligen för höga förväntningar. Jag hade inga problem med agerandet, inte med fotot och definitivt inte med miljöerna. Musiken, signerad Björn J:son Lindh, är högklassig och smälter in fint. Det enda jag störde mig på var att filmen var så förbannat tråkig och förutsägbar! Det är extremt synd, då upplägget har all potential till att bli en tight och spännande thriller. Tyvärr förutsåg jag den stora slutknorren alldeles för tidigt och då blev det istället ett enda långt väntande på något jag redan visste, vilket inte är vad jag vill ha i en film.

”Mask of Murder” får trots allt klassas som sevärd, men inte mycket mer.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer