Marley & jag

  • Release (Bio): 2009-03-20

Recension - Blu-ray/DVD

Det gifta reporterparet Jennifer och John Grogan (Owen Wilson och Jennifer Aniston) har precis flyttat in en villa. John börjar känna att Jennifer bockar av en förbestämd "livslista": giftemål och villa. Vad ska komma härnäst? Barn?

Tillsammans med sin vän, den eviga ungkarlen, kommer de fram till ett sätt att stoppa händelseutvecklingen. Jennifer måste få en hund! Först då kommer hennes barnlängtan att stoppas.

Sagt och gjort. På sin födelsedag leder John Jennifer in i en valphage full med golden retriever valpar. De faller båda handlöst för ”rea-valpen”, en ynklig liten valp. Varningsklockorna ringer i mitt huvud och jag förstår att denna hund kommer att orsaka stora problem.

Valpen får namnet Marley och mycket riktigt vänder han snabbt upp och ner på hela deras prydliga hem och liv. Han är hyperaktiv och slutar aldrig göra fel.

”Maley & jag” förvånar från början till slut. Väntade mig en film liknande ”Beethoven”, där jag skulle få se en knasig hund göra dumheter. Men ”Marley & jag” bjuder på så mycket mer.

Inledningen är dock lam och precis i den stil jag väntat. Valpen är söt men jag tycker inte att det är roligt att se hundar som biter sönder en hel soffa. Tack och lov dröjer det inte länge innan filmen vänder och växer.

Handlingen består plötsligt av mer än en humoristisk hund som ställer familjens liv på spel. Livet, en familj som växer fram, prioriteringar och värderingar vävs ihop med en galen hund som kanske till och med kan visa sig vara ganska charmig.

Jag trodde aldrig att jag skulle gilla denna film så mycket. Att sen Jennifer Aniston ända sedan ”Vänner”, varit min absoluta favorit skådespelare är en annan femma.

Jenny Ahlm

Kommentarer