Cold Eyes of Fear

  • Svensk titel: Cold Eyes of Fear
  • Originaltitel: Gli Occhi freddi della paura
  • Speltid (min): 90
  • Release (Blu-ray/DVD): 2009-02-11
  • IMDb: Cold Eyes of Fear

Recension - Blu-ray/DVD

Efter en livad kväll på stan i det ”swinging London” tar den unge advokaten Peter med sig den italienska eskorttjejen Anna hem till sin farbrors villa för lite rajtan tajtan. Farbrodern, som arbetar som domare, är måttligt förtjust i brorsonens dekadenta livsstil och inte direkt överlycklig att han tar med sig sådant klientel hem.

Peter och hans sällskap har sett till att göra sig hemmastadda i villan under kvällen, de har skickat hem butlern och dukat upp en groggbuffé. Festen får dock ett abrupt slut när de plötsligt har en pistolspipa riktade mot sig! Quill, en kriminell galning har tagit sig in i huset och tar de båda som gisslan. Ännu värre blir det när Quills kompanjon Welt ansluter sig till skaran. Welt har avtjänat ett långt fängelsestraff och drivs av ett brinnande hat och hämndbegär mot Peters farbror som för femton år sedan dömde honom. Nu måste Peter och Anna kämpa för att överleva natten...

”Cold Eyes of Fear” är en giallo signerad regissören Enzo G. Castellari, mannen bakom ”Inglorious Bastards”, ”Keoma” och ”Jättehajen – vindsurfarnas skräck” för att bara nämna några titlar. Legendaren Ennio Morricone har gjort soundtracket och det håller som alltid med honom bakom noterna en hög kvalitet.

Det är en riktigt hygglig giallo, även om antalet mord och svarta skinnhandskar är lite väl lågt för genren. Men spänningen byggs upp fint och agerandet är överlag bra. Lite ovant att se en giallo utspelas i London och på engelska, men det visar sig att endast utomhusscenerna är filmade där medan alla interiörscener är filmade i det anrika Cinecittá.

”Cold Eyes of Fear” är en solid trea på poängskalan.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer