Tattooist, The

  • Svensk titel: Tattooist, The
  • Originaltitel: The Tattooist
  • Speltid (min): 92
  • Release (Blu-ray/DVD): 2009-02-18
  • Tagline: Evil in ink

Recension - Blu-ray/DVD

”The Tattooist” inleds på klassiskt skräckfilmsmaner med ett mörker, där vi får lära känna huvudrollsinnehavaren Jake Sawyer(Jason Behr). Jakes barndom har varit mörk och det är hans kärlek till tatueringar som fört honom dit han är idag.

Jake är idag en skicklig tatuerare. Vars drömmar är en egen tatueringsstudio. I jakt på nya motiv stöter han på en grupp samoaner, med uråldriga kunskaper inom tatueringskonsten. Jake fachineras av deras heltäckande ryggtatueringar, peá, som knackas in under smärtsamma stunder och gör bäraren till en man. Samoanerna sätter stor stolthet och ära i sina tatueringar och släpper inte in någon främling i deras värld.

Jake stjäl med sig ett av de uråldriga tatueringsinstrumenten för att själv kunna göra tatueringarna. Men när han av en olyckshändelse skär sig på verktyget blir sig ingenting likt. Syner och mardrömmar uppenbarar sig och han känner sig förföljd.

Samoanerna är ett vidskepligt folk och Jake söker upp dem för att få hjälp. Snart börjar en efter en av kunderna som Jake tatuerat att dö och det är med skräck i ögonen som de möter en fasansfull död.

Jake inser att det vilar en förbannelse över tatueringsverktyget. En ondska som är ute efter hämnd har släppts lös.

”The Tattooist” var lite av en besvikelse. Hade väntat mig en värre historia och mer skräck. Men den är välgjord, med snygga specialeffekter. Däremot känns historien platt och karaktärerna luddiga. Filmen är helt ok men blir lätt en i mängden av alla filmer där man söker efter svar till olika övernaturliga händelser.

Jenny Ahlm

Kommentarer