Rocker, The

  • Svensk titel: Rocker, The
  • Originaltitel: The Rocker
  • Speltid (min): 98
  • Release (Blu-ray/DVD): 2009-02-25

Recension - Blu-ray/DVD

Robert ”Fish” Fishman (Rain Wilson) är en misslyckad men talangfull trummis. För 20 år sedan blev han sparkad ur sitt band, Vesuvius, precis innan de blev världskända. Robert är utless på sitt tråkiga kontorsjobb och det går inte en dag utan att han tänker på vad han gått miste om.

En dag blir Fish uppsagd från sitt jobb och tvingas flytta in på sin systers vind. Men när han hör sin systersons band, A.D.D, repa i garaget väcks gamla drömmar till liv och det dröjer inte länge förrän Fish sitter vid trummorna igen och börjar jaga gamla rockstjärnedrömmar.

Fish är slarvig, fläng och full av liv. Ett misstag där han råkar hamnar på YouTube som naken trummis inleder början till berömmelse för A.D.D. Fish är trots sin stil en inspiration för tonåringarna i bandet och snart har han ordnat deras första spelning. Fish passar på att leva ut sina rockstjärnedrömmar och kastar ut tv-apparater från fönster, blir häktad och festar.

”The Rocker” är en charmig komedi, fylld med skratt. Rain Wilson gör en utmärkt insats som slafsiga och flamsiga Fish. "The Rocker" förmedlar sitt budskap, det är aldrig för sent att uppfylla sin dröm, med värme och humor.

Jenny Ahlm

Kommentarer