Uninvited, The

  • Svensk titel: Uninvited, The
  • Originaltitel: The Uninvited
  • Speltid (min): 87
  • Release (Bio): 2009-04-17

Recension - Bio

Anna spenderar två år på ett mentalsjukhus i och med sin mammas dödsfall i en mystisk eldsvåda. Men hemmet är alltifrån sig likt när Anna återvänder hem. Den unga och sexiga sjuksystern Rachael som tog hand om mamman medan hon var sjuk, har nu slagit sina spretiga klor i ett stadigt grepp om fadern. Anna och hennes syster Alex misstänker att Rachael ligger bakom deras mammas mystiska död och systrarna gör sin research väl.

Från producenterna av succéfilmen “The Ring” såväl som förortsskräckisen “Disturbia”, skådas nu ”The Uninvited” med en kolossal besvikelse på bioduken.

Filmen som baseras på den koreanska filmen ”The Tale of Two Sisters” bleknar även i dess jämförelse. ”The Uninvited” må vara en relativt välproducerad film, men den är inte alls lika vacker som ”The tale of Two Sisters”. Snarare en katastrofal remake till synes då systrarnas starka och nästintill psykotiska band till varandra knappt skymtas i nyproduktionen. Regissörerna får inte till den där fingertoppkänslan och jag saknar de kalla kårarna längs ryggraden. Inte ens den kravlande modern får det att krypa inpå skinnet.

Skådespelarna Arielle Kebbel (Alex) och Elizabeth Banks (Rachael) känns något alldagliga och utmärker sig inte specifikt, men en förtryckt David Strathairn (pappan) och vackra Emily Browning är väl värda beröm för sina skådespelarinsatser. I synnerhet Emily Browning för hennes gestaltning av Anna.

Emma-Lou Pesonen

Kommentarer