Carrie 2

  • Svensk titel: Carrie 2
  • Originaltitel: Rage - Carrie 2, the
  • Release (Blu-ray/DVD): 2001-01-17

Recension - Blu-ray/DVD

"Carrie 2" är en slags fortsättning på filmen från 1976 och historierna vävs samman med tonårstjejen Rachel som är vår nya Carrie. Hon behärskar telekinesi och kan flytta objekt med hjälp av enbart tanken. Men Rachel är en udda tjej som inte är särskilt populär bland skolkamraterna, och när skolans populäre kille börjar flirta med vår huvudperson ser hejarklacksledarna rött.

Vi vet vad som väntar.

Jag blev ganska överraskad hur smidigt "Carrie 2" flyter på. Nu menar jag inte att filmen är direkt bra. Det är en modernare och sämre version av vår kära Stephen King-berättelse, om man jämför med De Palmas film, men den är ändå helt okej. Emily Bergl spelar Rachel och är okej. Jason London är knappast någon favorit, och det är han som spelar Rachels kärleksintresse. Däremot är det trevligare att se charmiga Mena Suvari, dock i en liten roll.

Förutom med Rachel knyts filmerna samman med karaktären Sue Snell (Amy Irving), en av de få överlevande från katastrofbalen. Hon råkar jobba på skolan och försöker få Rachel att inse vad som håller på att hända. Snell är en tråkig och meningslös figur då hennes uppgift är att göra ett par hysteriska predikningar för Rachel. Och hur mycket visste egentligen Sue om Carries egenskaper i första filmen?

Finalen är blodig och brutal för att vara en amerikansk ungdomsskräckis från 90-talet. Den rundar av en hyfsad och icke-originell 90-minutare som kunde varit betydligt sämre. Men har du inte sett ettan är det absolut där du ska börja.

Jörgen Hansson

Kommentarer