Mini Skirt Gang

  • Svensk titel: Mini Skirt Gang
  • Originaltitel: Feng kuang da ben zei
  • Speltid (min): 91
  • Release (Blu-ray/DVD): 2009-07-29

Recension - Blu-ray/DVD

I Hong Kong härjar det tjuvar vart man än ser. En av de mest uppseendeväckande ligorna (om nu det kan vara positivt i det yrket) består av ett gäng tjejer i minikjol, ledda av en långbent blondin (danskan Birte Tove från flera Mazurka-filmer). Efter att ha försökt ge sig på samma offer slår sig tjejligan tillsammans med två andra skojare, som i sedvanlig ordning knappt kan hålla händerna i styr i närheten av dessa tjejer.

Handling? Tja, det vete fan om det är så mycket av den varan egentligen. Tjuvarna gör det de kan, dvs stjäl, och hamnar i vägen för kidnappningar, prostitutionshärvor och andra konstigheter. Det är en väldigt spretig film. I grunden utger den sig för att vara en en actionfilm, även om jag hellre skulle klassa den som en komedi (av den typiska Hong Kong-sorten, dvs en hel del drutta på ändan). Dock blir det plötsligt rena rama kung fu-rullen av det hela.

Bakom ”Mini Skirt Gang” står den berömda och väl ansedda Shaw Brothers-studion, det största filmbolaget i Hong Kongs historia. Nåväl, alla alster kan inte vara guldkorn...

Skådespeleriet, om man nu kan kalla det så, är inget vidare. Birte Tove har utstrålning så det räcker, men hon verkar inte ha haft mycket att jobba med. I övriga roller är det egentligen ingen som står ut från mängden och behöver nämnas.

”Mini Skirt Gang” är inte någon av de bättre filmerna jag sett, men den är stundtals rolig och överlag ganska underhållande.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer