Mortal Kombat 3

  • Svensk titel: Mortal Kombat 3
  • Originaltitel: Mortal Kombat: Conquest

Recension - Blu-ray/DVD

Jag upphör aldrig att förvånas! Efter "Wing Commander" trodde jag inte att filmer byggda på videospel kunde bli sämre. Ack så fel jag hade…

"Mortal Kombat: Conquest" är den tredje filmen i serien. Film och film förresten, det är egentligen en pilot, dvs ett första långfilmslångt avsnitt av en tv-serie. Det märks verkligen att det är gjort för tv, dåliga skådespelare, taskigt manus och inget nyskapande någonstans. Det är samma långa fighter (fast sämre) till samma tråkiga technomusik. När ska någon vakna upp och inse att konceptet är lika dött som dinosaurierna?

Serien utspelar sig tydligen före filmerna, den unge kämpen Kung Lao har precis besegrat den onde Shang Tsung och därmed räddat jorden från att uppslukas av mörkret. Nu gäller det för Kung Lao att börja träna upp nya kämpar för nästa turnering. Shang Tsung söker hämnd på Kung Lao, då förlusten innebar att han sattes i exil i Shao Khans koboltgruvor (gäsp…). Med hjälp av kämpar som Scorpion och Reptile ska han döda Kung Lao och återupprätta sitt rykte som stor magiker och krigare.

Som ni märker så skiljer sig inte storyn nämnvärt från de övriga filmerna i serien. Den stora skillnaden ligger i kvaliteten på filmerna. Den första var nästan riktigt underhållande, mycket snyggt filmat och actionpackad. I film nummer två var hälften av skådespelarna utbytta och filmen urartade i en datoranimerad final av lägsta klass. Den tredje filmen… Gör er själva en stor tjänst, undvik den helt.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer