Blueberry Hill

  • Svensk titel: Blueberry Hill
  • Originaltitel: Blueberry Hill
  • Speltid (min): 31

Recension - Blu-ray/DVD

Dragan är en småskurk med fez som styr och ställer i det lilla samhället Blueberry Hill. Han jävlas med allt och alla, den enda som han inte rår på är hans boss, Tony Benetti. När Dragan blir bestulen på ett parti knark som skulle levereras till Benetti får han panik. Han tvingar kemisten som framställer narkotikan att hjälpa honom lura Benetti. Men man lurar inte en maffiaboss hur lätt som helst…

"Blueberry Hill" är en svensk actionfilm med en hel del komiska inslag, jag satt själv och skrattade högt vid ett flertal tillfällen. Det är nog ingen långsökt gissning att skådespelarna själva hade väldigt roligt under inspelningen.

Rent tekniskt ligger filmen bra till, det är en hel del smart foto, bra ljud (komplett med effekter) och ett flitigt men inte överdrivet användande av musik. Både vinjett och eftertexter var välgjorda också, med en egen version av Steppenwolfs gamla hit "Born to be wild". Det enda negativa jag kan komma på just nu är att vissa scener var lite väl mörka.

Skådespelarna var helt ok, visst fanns det vissa stakningar på repliker men det får man inte hänga upp sig på. T.o.m. "storfilmer" som "Fäbodjäntan" är full av stakningar (ja, jag menar fortfarande repliker!). Hade dock gärna sett mer av Linda Boklund som inte gjorde så mycket väsen av sig. På vissa av de bilder som följde med liknar hon Regina Lund…

Är då "Blueberry Hill" en bra film? Nja, rent moraliskt är den en katastrof med allt våld, knark och svordomar. Men å andra sidan faller de flesta filmer på den punkten. Handlingen är minst sagt tunn och har inte den minsta känsla av nyskapande men den får ändå en stark trea i betyg, mycket beroende på humorn och den distans som filmen har till sig själv. Utan denna hade det inte blivit mer än en etta.

Jag tycker att ni efter att ha läst den här recensionen surfar vidare till den officiella hemsidan på adressen http://go.to/Blueberryhill. Där kan ni nämligen beställa ett eget exemplar av filmen.
 

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer