99 Women

  • Svensk titel: 99 Women
  • Originaltitel: Der Heiße Tod
  • Speltid (min): 89
  • Release (Blu-ray/DVD): 2009-10-16

Recension - Blu-ray/DVD

Den sadistiska fängelsechefen Madam Diaz styr med järnhand på det gamla kvinnofängelset, avlägset placerat på en ö utan flyktvägar. Till detta fängelse kommer med jämna mellanrum nya skeppslaster med fångar, den ena vackrare än den andra. Men det är väldigt få som kommer därifrån, åtminstone med livet i behåll...

Fångarna straffas hårt och brutalt för minsta felsteg de gör och det är inte ovanligt att hamna i isoleringen. Eller för den delen att bli utvald till ”nattligt sällskap” för guvernören på ön...

”99 Women” är en typisk WiP (Women in Prison)-film med allt vad det innebär; massor av naket, omotiverat våld och sex. Regissören Jess Franco är känd för att ha berikat världen med ett stort antal sleaze-filmer i varierande kvalitet, och det här är ett ypperligt exempel på en av de sämre filmerna i hans repertoar.

Vi känner igen vissa ansikten i filmen; fängelsechefen Diaz spelas av Mercedes McCambridge (kanske mest känd för att ha gjort demonrösten i ”Exorcisten”) och guvernören spelas av Herbert Lom (inspektör Clouseaus chef i de ursprungliga Rosa Pantern-filmerna).

”99 Women” är ingen höjdare. Har man sett några WiP-rullar tidigare känner man igen allt. Inte ens de inklippta scenerna med explicit porr är något man höjer på ögonbrynen över, möjligtvis blir jag irriterad över att de inte ens försökt få porrskådisarna att likna de ”riktiga” skådespelarna ens med så enkla knep som en peruk. Det bör dock tilläggas att Franco är ”oskyldig” till de brutala klaff-felen, då han inte var inblandad i den förlängda hardcoreversionen av filmen.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer