Austin Powers

  • Speltid (min): 90
  • Release (Blu-ray/DVD): 2009-07-15
  • IMDb: Austin Powers

Recension - Blu-ray/DVD

Austin Powers (Mike Myers) är en hemlig Brittisk agent, Playboy och modefotograf i sextiotalets London. Han har ett antal mål i livet: Att "pippa" (som det står i översättningen), festa och att sätta dit skurken Dr. Evil (Mike Myers igen).

Dr. Evil är en parodi på en viss Blofield ifrån James Bond-serien. När Austin skall sätta dit Dr. Evil så fryser Dr. Evil ner sig och skjuts ut i rymden. Austin fryser också ner sig för att bli upptinad när Dr. Evil kommer tillbaka.

1997 kommer han tillbaka så de fryser upp Austin som får en del problem med att anpassa sig till nittiotalet. Dr. Evil försöker förgöra Austin med tillsammans med sin medhjälpare Number Two (Robert Wagner). Austin paras ihop med en vacker kvinnlig agent (Elisabeth Hurley). Tillsammans skall de sätta stopp för Dr. Evils terror.

Are you horny? Yeah, baby yeah. Så låter det ofta i filmen. De har fått rätt på accenten men känslan finns inte där. Man känner att de "försöker" ha känslan. En jädrans massa cameos bjuds man på. Tom Arnold, Carrie Fisher, Christian Slater, Pricilla Presley och Rob Lowe är några av de som figurerar.

Mike Myers gör ett hyfsat jobb som Austin Powers men det är som Dr. Evil han är bäst. Elisabeth Hurley är en bra Emma Peelesque partner till Myers. Den enda humorn i filmen är utav kiss-& bajssorten, Det är inget fel på det, jag skrattade fast jag skulle velat se lite annan humor också.

Andreas Olofsson

Kommentarer