Very Bad Things

  • Svensk titel: Very Bad Things
  • Originaltitel: Very Bad Things
  • Speltid (min): 97
  • Release (Blu-ray/DVD): 2000-01-14
  • Tagline: For boys who should know better...

Recension - Blu-ray/DVD

Very bad things handlar om Kyle (Jon Favreau) och Laura (Cameron Diaz) som skall gifta sig. Laura önskar sig ett perfekt bröllop och planerar därför allt in i minsta detalj. Men innan men kan gifta sig skall det självklart vara en svensexa. Kyle och hans fyra närmsta vänner åker till Las Vegas, under ledning av Robert Boyd (Christian Slater). Under kvällens festande förolyckas en prostituerad och de fem killarna bestämmer sig för att på egen hand göra sig av med liket. Detta är bara början på en otroligt sjuk, men rolig film.

Detta är en thriller, men jag skulle nog hellre kalla den för en svart komedi. Till en början vet man inte om det är riktigt okej att skratta åt allt hemsk som händer, men när allt flippar ur fullständigt kan man inte låta bli.

Trots att man är van vid att se Cameron Diaz i lite snällare filmer så gör hon en utomordentlig rollprestation i Laura. Och vad kan man säga, jag förstår att Kyle gör allt hon ber honom, hon är ju otroligt vacker, med ögon man bara drunknar i.

Slater är man lite vanare vid att se i roller liknande dessa. Och Robert är en "Slater-kille", cool, kaxig och självsäker. Helt enkelt killen som har svar på alla frågor och lösningen på alla problem.

Och man märker hur kvinnor kan manipulera oss män, med bara en replik som "you do love me don't you?" Se Very bad things, men ta med dig svarta humor.

Tomas Jämtbäck

Kommentarer