I love you, Beth Cooper

  • Speltid (min): 115

Recension - Blu-ray/DVD


Den begåvade nörden, olyckligt kär i skolans snyggaste tjej. Nog har vi sett det förut. Då han är en så förträfflig student, så får han äran att hålla avslutningstalet, för det är graduation day, och i det proklamerar han att han alltid varit kär i den här tjejen. För han ska ju aldrig få se henne igen. Så han måste. Sista chansen.

Okända skådespelare. Uttjatad dramaturgi. Inte ens ett enda originellt skämt. Tjejerna är inte ens speciellt snygga. Hur som helst så får vi följa ungdomarna under ett dygn, ett ”vilt dygn” där det festas och förväxlas, bråkas och has sex. För det är viktigt; att ha sex. Rörande citationstecknen: Det är inte alls vilt, den lamaste gymnasiefest är vildare.

Känns som om filmmakarna sett alla andra high school-filmer, plockat ut vissa bitar ur dem alla, och sedan satt ihop den till en egen. Eran är över, det får räcka nu. American pie 1,2,3, Eurotrip och alla de där i all sin ära, men de var barn av sin tid.

Amerikanska skådespelare 25+, som ska föreställa tonåringar, det fungerar helt enkelt inte. Några av skådespelarna ser faktiskt riktigt gamla ut. Det finns inte ens några bihandlingar värda att nämnas, ingenting om att växa upp, om college eller inte college. Inte ens en värdig "punk-rock-dänga" förekommer.

Att den nördiga killens allra bästa kompis, om vilken det ryktas att han är homosexuell eftersom han inte haft någon flickvän, är en ”filmnörd”, visar väl ändå på någon form av kärlek till film hos manusförfattaren, men varför måste man alltid såra den man älskar? Åh, hela storyn är bara så overklig. Och porträttet av nörden, det är bara så platt.

Kuriosa: Regisserad av han som gjorde den första Harry Potter-filmen. Filmen bygger på en bok, det är nog en dålig bok.

Må detta vara den sista high school-filmen.

Viktor Andersson

Kommentarer