American Summer

  • Svensk titel: American Summer
  • Originaltitel: The Pool Boys
  • Speltid (min): 85
  • Release (Blu-ray/DVD): 2010-03-23

Recension - Blu-ray/DVD

Det finns tre olika scenarier. Nummer ett,

En sexuellt frustrerad killes föräldrar åker på semester och lämnar sonen ensam i det luxuösa huset. Killen och hans vänner träffar glädjeflickan Lana som ser affärsmöjligheter och tar med sina kolleger till huset för att låta pengarna rulla.

Nummer två,

Kille hamnar på nattskiftet på sitt jobb och träffar affärsdrömmande kompanjon. En prostituerad granne hittar dit under nätterna och klagar över avsaknaden av en hallick. Möjligheterna till nattliga affärer växer fram, och snart sysslar grabbarna med allt annat än vad som var tänkt.

Vad jag vill säga med detta är att det kommit upp kritik på att storyn av "American Summer" är extremt snarlik "Risky Business" och "Night Shift".

"American Summer" handlar om följande:

Alex behöver verkligen sin sommarpraktik för att komma in på Harvard. Men första dagen på praktiken blir inte som han tänkt sig. Han vänder sig till sin förmögna kusin Roger för att få jobba hos honom istället.

Det visar sig att Roger är en riktig lögnhals. Han är inte särskilt framgångsrik, utan jobbar som poolskötare. När Rogers kund drar på semester förvandlas huset, med lite hjälp av Rogers bekantskapskrets, till en bordell som med tiden blir allt mer lönsam. Alex ser sin chans att komma in på Harvard, han får helt enkelt byta bransch.

Okej, så de är snarlika. Men "American Summer" är ändå väldigt kul. Det är typisk "händer-bara-på-film"-stuk, de flesta situationerna balanserar verkligen på sin trovärdighet.

Brett Davern som spelar Alex kommer nog inte bli världens kändaste skådis, men det går att bortse från.

Filmen kommer aldrig sätta sitt avtryck på Oscars-galan. Bara bröst, fetisher i mängder, sexistiska skämt och dumma människor. Men med handen på hjärtat, hur mycket betyder det egentligen? Det är helt enkelt skoj på ren grottmännisko-nivå.

Adam Löppe

Kommentarer