Alphabet Killer, The

  • Svensk titel: Alphabet Killer, The
  • Originaltitel: The Alphabet Killer
  • Speltid (min): 94
  • Release (Blu-ray/DVD): 2010-05-19

Recension - Blu-ray/DVD

Kommissarie Paige arbetar dag och natt för att lösa ett fruktansvärt fall där en 10-årig flicka hittas våldtagen och mördad. Det hårda arbetet och bristen på sömn tar ut sin rätt och snart börjar Paige få otäcka hallucinationer som till sist får henne att knäckas mentalt.

Efter ett par år på psyket återvänder hon till polisyrket, nu som arkivarie. Men när ett liknande fall dyker upp ber hon sin före detta pojkvän, tillika hennes chef, om att få hjälpa till. Nu är bara frågan om hon lyckas lösa fallet innan hon än en gång blir galen...

”The Alphabet Killer” är baserad på en verklig händelse, åtminstone enligt filmens förtexter. I själva verket är det inte mycket som stämmer överens med verkligheten. Visst, ett par dödsfall liknande de i filmen har mycket riktigt ägt rum men Paige är en helt fiktiv karaktär och många andra viktiga händelser i filmen är också helt påhittade. Men vad gör man inte för lite ökad dramatik?

I rollen som Paige ser vi Eliza Dushku från ”Buffy the Vampire Slayer” och ”Dollhouse” och hennes pojkvän spelas av en numer rätt sliten Cary Elwes. I andra roller ser vi bland annat den alltid duktige Timothy Hutton och en av mina personliga favoriter, Michael Ironside.

”The Alphabet Killer” är inte dålig, men den andas lite väl mycket TV-film för att nå hela vägen. Trots det blir det en stark trea i betyg.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer