101 kvinnor

  • Svensk titel: 101 kvinnor
  • Originaltitel: Sex and Death 101
  • Speltid (min): 100
  • Release (Blu-ray/DVD): 2010-06-02

Recension - Blu-ray/DVD

Tänk dig att du dagarna före ditt eget bröllop får ett e-mail innehållandes en lista med kvinnonamn. När du tittar närmare ser du att det är en lista över de kvinnor du har haft sex med. Som om det inte vore konstigt nog så verkar inte listan sluta vid din blivande fru, utan fortsätter med massor med namn du aldrig hört talas om. Kan det... kan det verkligen vara så att ödet menar att du ska ligga i, så att säga?

Kvinnotjusaren Roderick har precis ställts inför den frågan. Är det meningen att han ska gifta sig och bryta mot ödet eller ska han fortsätta med sina gamla vanor?

Samtidigt härjar en kvinnlig seriemördare i staden. Denna okända kvinna siktar in sig på män av alla de slag som hon går ut med, tar hem och sedan tar livet av. Trevlig tjej... I tidningarna går hon under namnet ”Death Nell” men ingen vet hennes riktiga namn. Kanske finns det på Rodericks lista?

”101 kvinnor” är en charmig komedi signerad David Waters, som tidigare gjort bland annat ”Heathers” (som gick under den hemska titeln ”Häxor, läxor och dödliga lektioner” på svenska biografer när det begav sig). I rollerna ser vi Simon Baker (från TV:s ”The Mentalist”) och Winona Ryder och de gör båda bra ifrån sig.

Filmen pendlar mellan fullkomlig förutsägbarhet och totala överraskningar och är aningen mer ekivok än vad jag hade väntat mig. Inget fel med det dock, det passade perfekt in i filmens stämning.

”101 kvinnor” är antagligen ingen film jag kommer att se om i första laget, men sevärd är den definitivt.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer