Vice

  • Svensk titel: Vice
  • Originaltitel: Vice
  • Speltid (min): 99
  • Release (Blu-ray/DVD): 2010-06-02
  • Tagline: It's a dirty job.

Recension - Blu-ray/DVD

Ibland blir ingenting som man tänkt sig, fråga bara snuten Max Walker. Först går en arrangerad knarkaffär åt helvete och gangsterbossen som de ville sätta dit kommer undan. Sedan börjar Walkers kollegor trilla av pinn, en efter en fylls med bly. Som grädde på moset saknas också 40 kilo av det knark som användes vid tidigare nämnda setup. Någon på insidan har uppenbarligen gått över till fel sida av lagen och typiskt nog faller misstankarna på just Walker.

Inte så konstigt kanske. Han är en avdankad alkis till snut, trött på livet och allmänt grinig och tjurig på allt och alla. Men Walker vet att han är oskyldig och nu måste han göra allt för att rentvå sitt namn och hitta den skyldige, och det innan han själv blir mördad.

”Vice” är en actionthriller med Michael Madsen och Daryl Hannah i huvudrollerna. Det är en hyfsat välgjord men kanske lite anonym rulle som jag definitivt inte hade hört talas om innan detta recensionsexemplar damp ner i brevlådan. Tyvärr är även omslaget ganska anonymt och ärligt talat, det var väl ett tag sedan namnet Michael Madsen funkade som dragplåster, om det nu någonsin har gjort det. Det är lite synd, för filmen förtjänar lite mer uppmärksamhet.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer