Lauras leende

  • Svensk titel: Lauras leende
  • Originaltitel: Laura Smiles
  • Speltid (min): 98
  • Release (Blu-ray/DVD): 2010-08-04

Recension - Blu-ray/DVD

Laura verkar vara som vilken förortsfru som helst, med en stilig man och en väluppfostrad son lever hon ett till synes perfekt liv helt utan problem. Men under ytan döljer sig något helt annat. Som ung förlorade hon sitt livs kärlek i en tragisk bilolycka och sorgen och saknaden efter honom spökar hela tiden. Det nuvarande äktenskapet är inget annat än ett försök att dämpa och förtränga hennes ångest, men det håller inte i längden.

Snart börjar Laura tappa kontrollen över sitt liv och frågan är bara hur långt det kan gå innan någon blir allvarligt skadad...

”Lauras leende” är en fantastisk liten film med en lysande Petra Wright i huvudrollen. Hon porträtterar en själslomässigt plågad kvinna på ett sätt som griper tag i åskådaren, man vill bara krama om henne. Mycket, mycket övertygande och skickligt. Även om övriga skådespelare i filmen verkligen inte gör bort sig på något sätt är det ändå helt och hållet Petras film och det är med bravur hon bär den på sina axlar. Att den sedan till stor del är baserad på händelser ur Petras misslyckade äktenskap med manusförfattaren och regissören Jason Ruscio gör bara att jag blir än mer imponerad av att hon orkar med denna prestation, och det så bra.

Filmen är snyggt fotad och det känns hela tiden som om man vore där, på plats, med karaktärerna. Den känslan uppstår inte ofta hos denna recensent, det kan jag säga er.

”Lauras leende” är en strålande film som jag varmt rekommenderar. Det är inte direkt en måbra-film, men ack så tankeväckande och stimulerande.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer