Galen i sex

  • Svensk titel: Galen i sex
  • Originaltitel: The Last Run
  • Speltid (min): 97
  • Release (Blu-ray/DVD): 2010-09-01

Recension - Blu-ray/DVD

Efter att ha blivit brutalt dumpad av sin flickvän deppar revisorn Steven Goodson nästan ihop totalt och intalar sig själv att han aldrig kommer att hitta den sanna kärleken. Hans kompisar försöker dock få honom att bita ihop och övertygar honom om att det enda sättet att komma över exet och gå vidare i livet är att så fort som möjligt komma upp i sadeln igen. Mer specifikt – sätta på så många brudar som möjligt.

Efter en seg start börjar det ta sig för Goodson, han får sig fler och fler nyp. Tyvärr betalar han för de flesta vilket snart gör sig påmint i hans privatekonomi. Dessutom blir han som besatt i att ständigt lägra nya kvinnor och snart är det allt han kan tänka på. Han har blivit sexmissbrukare, något som vännerna märkt och försöker få honom att förstå. Men vem orkar lyssna på polare när det finns så mycket kjoltyg där ute?

”Galen i sex” kallas på omslaget för en komedi. Efter att ha sett den blev jag tvungen att dubbelkolla med IMDb för att se om det verkligen stämde och mycket riktigt klassades den där som en dramakomedi. Inte heller det rimmar väl med filmen, då den inte var det minsta rolig. Inte nog med att jag inte skrattade en enda gång, jag log inte ens åt filmen! Den var snarare tragisk, på alla sätt och vis.

Jag antar att Fred Savage, ni vet killen från den gamla TV-serien ”En härlig tid”, blev överlycklig när han fick chansen att ägna en hel film åt att svära och sätta på fnask och strippor. En chans att bevisa för alla, och kanske mest för sig själv, att han inte längre är den lilla gulliga svärmorsdrömmen han alltid verkat vara. Jag kan köpa det argumentet, men om jag vill se något sådant ser jag hellre FunnyOrDie.com's parodi ”Wax on, f*ck off” med Ralph Macchio.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer