Hush

  • Svensk titel: Hush
  • Originaltitel: Hush
  • Speltid (min): 91
  • Release (Blu-ray/DVD): 2010-09-08

Recension - Blu-ray/DVD

Zakes Abbot jobbar med att sätta upp affischer på bensinstationer runt om i England. En kväll när han har flickvännen Beth med sig i bilen blir han brutalt omkörd av en lastbil och precis när lastbilen lägger sig framför tycker han sig se en naken, skrikande kvinna i lastutrymmet. Chockad över vad han sett, eller tror sig ha sett, larmar han polisen. När sedan Beth försvinner från en rastplats senare samma kväll är Zakes övertygad att samma gärningsman ligger bakom och försöker förfölja lastbilen.

Snart har en intensiv jakt börjat och den kommer bara att eskalera tills Zakes antingen återfunnit Beth eller dött – vilket som nu kommer först...

”Hush” är en tät thriller signerad Mark Tonderai med William Ash i huvudrollen. Ash gör en mycket trovärdig insats som Zakes, en inte helt sympatisk losertyp med hjärtat på rätta stället. Personligen kände jag inte till honom sedan tidigare, men Ash är en flitig skådespelare i England och har bland annat medverkat i långkörare som ”Coronation Street” och ”Dr. Who”. Det är ju lite så med brittiska kändisar, de blir sällan kända utanför det egna landet. Anywho...

Ibland blev det lite väl mycket handhållen kamera för min egen smak, men överlag är det en snyggt och effektivt fotad film, med snabba och smarta klipp. Handlingen, även om den inte tillhör det mest originella jag sett på film, fungerar finfint och filmen håller mig kvar fokuserad under den ca 90 minuter långa speltiden.

Läser man baksidan av fodralet känns ”Hush” som en standard B-thriller enligt mall 1A, utan någon som helst originalitet eller kvalitet. Men låt er inte luras, detta är en kompetent och definitivt sevärd rulle.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer