Lucky Luke - Box 1

  • Svensk titel: Lucky Luke - Box 1
  • Originaltitel: Lucky Luke
  • Speltid (min): 190
  • Release (Blu-ray/DVD): 2010-10-27
  • IMDb: Lucky Luke - Box 1

Recension - Blu-ray/DVD

Ni känner alla till Lucky Luke, eller hur? Mannen som drar snabbare än sin egen skugga? Japp, tänkte väl det.

I början av 90-talet gjordes en TV-serie om denne världsberömde västernhjälte och ingen mindre än Terence Hill spelade titelrollen. Han bär förvisso inte den klassiska utstyrseln (gul skjorta, röd näsduk, blå byxor) utan lite mer ”äkta” kläder, men han drar lika snabbt som alltid och hans trofasta kompanjon, hästen Jolly Jumper, är givetvis också med.

I den här första boxen ingår det långfilmslånga pilotavsnittet ”Daisy Town” samt avsnitten ”Ghost Train” och ”Who is Mr Joseph's” och jag måste vara ärlig – det är inte speciellt bra. Det är buskis, blandat med taskig humor, taskig dubbning och hemska inklippta animeringar. En del av mig vrider sig av skam i soffan medan en annan del av mig bara njuter. För det är ju trots allt så, de allra flesta i min generation har ett speciellt förhållande till herr Hill och hans alster. Det är en förbannat charmig karl, och han är utan att överdriva förbannat snabb med revolvern. Han har också den glimt i ögat som behövs om man ska ro iland ett sådant här projekt.

Betyget blir ändå bara en tvåa. Jag tror att den yngre publiken, som inte växt upp med gamla Bud Spencer/Terence Hill-rullar kommer ha väldigt svårt att ta till sig detta och jag kan inte heller klandra dem.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer