Night Watch

  • Svensk titel: Night Watch
  • Originaltitel: Night Watch
  • Speltid (min): 94
  • Release (Blu-ray/DVD): 2010-09-15

Recension - Blu-ray/DVD

Samma år som ”Goldeneye” hade premiär spelade Pierce Brosnan en annan hemlig agent, nämligen Mike Graham från FN:s antiterrorist-styrka. Filmen, gjord för TV, hette ”Night Watch” och baserades på en bok av Alistair MacLean. Brosnan spelade samme agent redan 1993, då i filmen ”Dödens tåg”, och tidigare har denne agent också porträtterats av Peter Fonda (”Attack mot Eiffeltornet”, 1980).

I ”Night Watch” måste Graham hitta en stulen målning av Rembrandt, närmare bestämt ”Nattvakten” (därav filmens titel). Vad som börjar som ett enkelt uppdrag visar sig snart vara något betydligt större och farligare än så. Konststölderna är bara ytan, och därunder handlar det om massförstörelsevapen! Nu gäller det för Graham och hans team att stoppa galningen som ligger bakom detta innan det är för sent...

Det här är en standard TV-thriller, om än av hög klass. Pierce Brosnan har som alltid glimten i ögat och charmar givetvis trosorna av samtliga kvinnor som kommer i hans väg. Hans kollega Sabrina Carver (spelad av Alexandra Paul, från bland annat ”Baywatch”) försöker stå emot in i det längsta, men vi vet ju hur det brukar sluta, eller hur? Lyckligtvis för publiken är det ändå action- och thrillermomenten som är i fokus och dessa är välgjorda och jag kan inte påstå att det skriker TV-produktion om det hela, om vi bortser från själva bildformatet då.

Jag har sett både ”Dödens tåg” och ”Night Watch” tidigare och får säga att de definitivt håller för upprepade visningar. Tummen upp!

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer