Knight Rider - Säsong 1, Box 2

  • Svensk titel: Knight Rider - Säsong 1, Box 2
  • Originaltitel: Knight Rider
  • Speltid (min): 480
  • Release (Blu-ray/DVD): 2011-01-26

Recension - Blu-ray/DVD

Så var det då dags för resterande avsnitt ur den första och enda säsongen av ”Knight Rider” att släppas i en egen box. Ett jädra otyg det där att dela upp en säsong på flera boxar... Den första boxen har vi tidigare recenserat på tellusfilm och det är nu dags att spinna vidare i samma hjulspår så att säga.

Så här långt in i serien har skådespelarna blivit lite mer varma i sina kläder och kemin funkar lite bättre. Det är fortfarande inte några insatser som genererar större priser men det håller i sammanhanget. Actionscenerna är helt OK, lite väl mycket cgi när det gäller själva KITT men när det gäller slagsmål – vilket det förvånansvärt ofta gör i den här serien – håller de inte tillbaka. Jämfört med originalserien där The Hoff delade ut rejäla rallarsvingar och några enstaka karateslag av det mer tafatta slaget slåss dagens Michael Knight på ett betydligt brutalare sätt. Jag tyckte att det kändes lite Bourne över det hela och såg sedan att Doug Liman, som producerade samtliga Bournefilmer och regisserade den första, är producent även här.

Jämfört med den första halvan av säsongen är detta en klar uppryckning och jag måste erkänna att jag blev positivt överraskad. Synd bara att serien lades ner när den äntligen började hitta hem. Visst, den är långt ifrån felfri, men det var ändå lite lättsam underhållning som åtminstone kunde fått ett ordentligt avslut.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer