Vampire Girl vs. Frankenstein Girl

  • Svensk titel: Vampire Girl vs. Frankenstein Girl
  • Originaltitel: Kyûketsu Shôjo tai Shôjo Furanken
  • Speltid (min): 83
  • Release (Blu-ray/DVD): 2011-01-12

Recension - Blu-ray/DVD

Det är Alla hjärtans dag och som traditionen bjuder i Japan gör flickor chokladbitar som de sedan skänker till sina käraste. Tyvärr är läraren på Mizushimas skola stenhård på att hålla sådant trams borta från sitt klassrum och beslagtar all choklad. Men den tystlåtna Monami lyckades gömma sin choklad och på rasten ger hon den till Mizushima, som förvånad tar emot den. Den smakar lite konstigt tycker han, och får till svar att det är för att den innehåller hennes blod! Monami är nämligen vampyr och tänker nu göra Mizushima till sin evige älskare.

Detta är dock inte populärt hos Kieko, Mizushimas flickvän. Hon startar genast ett mindre krig mot Monami, som utan svårhet går vinnande ur striden. Man jävlas inte ostraffat med en vampyr...

Men problemet är inte slut där. Kiekos pappa, den stammande och fumlige vice rektorn på skolan, är i all hemlighet också en galen, Kabuki-utspökad vetenskapsman som forskar i att ge liv åt döda ting. Så när Kiekos sargade kropp hittas tar han den och väl valda delar från andra ”frivilliga” elever och sätter ihop Frankenstein Girl. Nu kan kampen börja på allvar!

”Vampire Girl vs Frankenstein Girl” är ännu en i raden av galna japanska splatterkomedier och visst är det både roligt och splattigt, men det känns aningen massproducerat. Filmskaparna bryr sig inte om att de digitala effekterna ser halvtaskiga ut, bara de är överdrivet stora och roliga. Humorn är överlag väldigt morbid, vilket enklast kan exemplifieras med de olika ”klickarna” i skolan. Du har de tuffa tjejerna, där Kieko är ledaren, du har emo-tjejerna i Armskärarklubben (som detta år ligger bra till att vinna mästerskapet i armskärning!) och du har Ganguro-klubben, där modeidealet är att vara så solbränd som möjligt. Ledaren i den klubben har dock gått aningen för långt...

De här filmerna är nog lite av en acquired taste, men är man ett fan av filmer som ”RoboGeisha” och ”Tokyo Gore Police” kommer man med största sannolikhet även att gilla denna.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer