Bikini Girls on Ice

  • Svensk titel: Bikini Girls on Ice
  • Originaltitel: Bikini Girls on Ice
  • Speltid (min): 82
  • Release (Blu-ray/DVD): 2011-02-09

Recension - Blu-ray/DVD

Ett gäng mer eller mindre osympatiska studentskor bestämmer sig för att försöka dra inte lite extra slantar på ett klassiskt sätt: tvätta bilar enbart iförda bikini. Sagt och gjort, de beger sig iväg i skruttig gammal skolbuss som en killkompis fått låna och ser fram emot en dag fylld av lätta pengar.

Men bussmotorn skär och de tvingas ta ett ofrivilligt stopp på en till synes öde bensinmack mitt ute på vischan. När det visar sig att det kommer att ta ett bra tag innan bussen är körduglig igen beslutar de sig för att improvisera och drar igång sin bikinibiltvätt där istället.

Men platsen de valt är annat än idylliskt. Macken må verka övergiven, men någon gömmer sig fortfarande i lokalerna. Någon som mer än gärna vill sätta tänderna, eller snarare en yxa, i en mör studentska... Sakta men säkert decimeras den lättklädda skaran – kommer någon att klara sig ifrån Macken från Helvetet?

”Bikini Girls on Ice” är en kanadensisk slasher från 2010 som fått hyfsade recensioner i diverse tidsskrifter. Själv blev jag snarare förbannad när jag såg den. Ger du mig en film med en titel som ”Bikini Girls on Ice” förväntar jag mig att den åtminstone ska vara rolig, om inte bra. Den här är långt ifrån rolig, och långt ifrån bra. Det är en riktigt tafflig standardslasher som följer varenda upptrampat spår som härjat genren sedan tidigt 80-tal. Vi får aldrig veta vem den galne mekanikern Moe är, eller varför han är så förtjust i att stycka brudar och lägga dem på is. De blivande offren är så ointressanta och oftast så osympatiska att man inte bryr sig om de kommer att klara sig eller inte. Morden är fantasilöst utförda och hur, jag bara frågar hur, trodde de att de skulle kunna komma undan med att göra en skräckis med ordet ”Bikini” i titeln, fylla den med tjejer i bikini, och sedan bara låta en av dem göra en väldigt kort topless scen? Kom igen nu!

Nej, det här var riktigt dåligt. Värre än så, det var tråkigt. Det är inte ett bra tecken när en 82-minuters film känns som om den vore tre timmar lång.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer