New York City Serenade

  • Svensk titel: New York City Serenade
  • Originaltitel: New York City Serenade
  • Speltid (min): 103
  • Release (Blu-ray/DVD): 2011-02-23

Recension - Blu-ray/DVD

De gamla kompisarna Owen och Ray lever helt olika liv. Owen försöker slå igenom som filmskapare, har en vacker fästmö och lever gott. Ray spelar trummor i ett band, super rätt hårt och träffar bara sin dotter vid sporadiska tillfällen. För att få dagarna att gå slavar de bägge två på deprimerande arbetsplatser.

När Owen får veta att hans kortfilm blivit antagen till en filmfestival blir han alldeles till sig av lycka och bestämmer sig för att fira detta med Ray. Tyvärr inte den bästa idén, det hela slutar med att Owen hamnar i säng med en annan kvinna och givetvis får fästmön reda på detta. Deprimerad över att ha förlorat sin kärlek ger Owen sin andra festivalbiljett till Ray som definitivt tänker göra allt för att det ska bli oavbrutet party under hela resan...

”New York City Serenade” är en välspelad, fin liten dramakomedi om vänskap och vad vänskap kan utstå. I rollerna ser vi Freddie Prinze Jr som Owen och Chris Klein som Ray, och jag kan ärligt säga att jag inte sett någon av dem vara bättre i en film tidigare. Owens svikna fästmö spelas av Jamie-Lynn Siegler, som vi tidigare sett som Meadow i ”Sopranos”.

Filmen är skriven och regisserad av Frank Whaley, som också har en liten roll som taxichaufför. Whaley är mer känd som skådespelare och vi har bland annat sett honom i ”Pulp Fiction” och som Robby Krieger i ”The Doors”. ”New York City Serenade” är inte Whaleys regidebut, men den bevisar iaf att han vet vad han pysslar med.

Det är en ganska stillsam film, men aldrig tråkig. Man känner för karaktärerna och vill veta vad som händer härnäst. Slutet är måhända lite förutsägbart, men absolut ingen besvikelse.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer