Blastfighter

  • Svensk titel: Blastfighter
  • Originaltitel: Blastfighter
  • Speltid (min): 87
  • Release (Blu-ray/DVD): 2011-02-23

Recension - Blu-ray/DVD

När före detta polismannen Jake ”Tiger” Sharp återvänder till sin gamla hemstad är det som en förändrad man. Efter att ha tagit lagen i egna händer och hämnats sin frus död togs brickan ifrån honom och han sattes i fängelse. Nu är det en tystlåten man som kommer tillbaka och bara vill vara ifred i sin stuga i skogen. Men det tar inte lång tid innan han hamnar i bråk med traktens jägare, som börjat skadeskjuta vilt för att de fortfarande ska vara vid liv när de säljer dem till en kines som gör grova pengar på asiatisk hokus pokus-medicin. Sharp läxar upp männen i fråga men när det visar sig att ledaren är brodern till Sharps gamla barndomskamrat ställs gammal vänskap på prov.

Sharp går med på att lämna brodern i fred om han slutar med slakten, men gänget tänker inte ge upp sin största inkomstkälla så lätt. Nu tänker de göra allt för att bli av med Sharp, vilket visar sig vara lättare sagt än gjort. Men när de skändar och dödar hans dotter går de för långt och föga anar de vilken mördarmaskin de har släppt loss. Bara en sida kommer att gå levande ur den här striden...

”Blastfighter” är en våldsam italiensk actionthriller inspelad i skogarna i Georgia, USA. För regin står Lamberto Bava (Mario's son) och i huvudrollen ser vi kultskådespelaren Michael Sopkiw. Sopkiw gjorde bara fyra filmer i sin karriär, men det räckte för att han skulle bli en av hårdaste actionstjärnorna på 80-talet. Som barndomskamraten Tom ser vi den väldige George Eastman, som är lika cool som alltid.

Det här var faktiskt första gången jag hade nöjet att se ”Blastfighter”. Jag vet inte hur många gånger jag stirrade på VHS-fodralet hos den lokale videomånglaren när det begav sig, men när jag äntligen hade åldern inne för att hyra film själv var den sedan länge sönderspelad och jag lyckades aldrig få tag på den igen. Tills nu! Njutafilms har här givit ut en riktigt fin, och naturligtvis oklippt, utgåva som innehåller både den italienska och den engelska dubben. Stort kudos till Nicolas och hans grabbar och tjejer som tar hand om oss gamla nostalgiska filmälskare!

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer