Room in Rome

  • Svensk titel: Room in Rome
  • Originaltitel: Habitación en Roma
  • Speltid (min): 109
  • Release (Blu-ray/DVD): 2011-04-20

Recension - Blu-ray/DVD

Två vackra kvinnor, en ryska och en spanjorska, träffas en sen kväll i Rom. Gnistor uppstår och de gör sällskap till den enas hotell där de spenderar natten tillsammans. De pratar, lär känna varandra och älskar. Innan gryningen kommer har de båda upplevt något de aldrig upplevt tidigare, och deras liv kommer aldrig bli som förut. Eller?

”Room in Rome” är ett erotiskt drama regisserat av Julio Medem, vars film ”Sex & Lucia” gjorde stor succé bland annat här i Sverige. Den har jag tyvärr inte sett själv, men efter att ha sett – och blivit enormt imponerad av – ”Room in Rome” vill jag definitivt söka upp Medems andra filmer och se dem också.

Det här är antagligen en av de vackraste filmer jag sett på många år, inte bara rent estetiskt (även om det är en enormt snygg film), utan även rent innehållsmässigt. I händerna på någon annan regissör hade det kunnat bli ca 110 minuter spekulativ girl-on-girl action, men Medem har skapat något så sensuellt, skört, rörande och vackert att jag satt och njöt och bara lapade i mig alla intryck. Wow!

De kvinnliga skådespelarna är fantastiska i sina roller och jag kom på mig själv att ge dem en stående ovation när filmen var slut. Det är sant, jag lovar! Antar att det såg rätt konstigt ut när jag i mitt rum på Scandic Park i Stockholm reste mig och applåderade framför min laptop. Tur att jag dragit för gardinerna, med rum på gatuplan och allt.

”Room in Rome” är en av de filmer som hädan efter alltid kommer att finnas med på listan över filmer jag rekommenderar och jag hoppas att den får så stor publik som möjligt nu när den släppts på DVD i Sverige.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer