Alien Vs Ninja

  • Svensk titel: Alien Vs Ninja
  • Originaltitel: Alien Vs Ninja
  • Speltid (min): 81
  • Release (Blu-ray/DVD): 2011-06-01
  • IMDb: Alien Vs Ninja

Recension - Blu-ray/DVD

Japan, under tiden för det andra shogunatet. Ett gäng ninjas avbryts i sina strider av ett stort eldklot som slår ner inte långt ifrån dem. Med misstankar om att det kan vara ett hemligt vapen tillhörande en annan klan beger de sig till nedslagsplatsen för att undersöka saken och för att om möjligt ta detta vapen i beslag. Men de hade inte räknat med att mötas av trilskandes utomjordingar med schyssta skills i kampsport och svärdskonst…

”Alien vs Ninja” är ännu en i raden av japanska splatter/action/komedier som verkar pumpas ut enligt löpande band-principen. Vissa av dem är riktigt kul medan andra är mer tröttsamma. ”Alien vs Ninja” får nog sägas tillhöra den första typen, det finns en del roliga scener och det finns en hel del intressant rent visuellt, men det är minst sagt svårt att ta filmen på allvar. Ärligt talat är jag inte övertygad om att ens filmskaparna har tagit den på allvar.

Gillar man den senare typen av japansk splatterhumor a la ”RoboGeisha”, ”Machine Girl” etc eller helt enkelt går igång på ninjas som slåss med gubbar i gummikostymer kan man nog underhållas även av ”Alien vs. Ninja”. Däremot tror jag inte att det är en film för gemene man.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer