Dance Town

Recension - Blu-ray/DVD

Själva ämnet är angeläget. En kvinna tvingas fly från sin man och sitt liv i Norkorea, till förmån för den mer kapitalistiskt inriktade släktingen i söder. Kulturkrock och livskris. Titeln är ju också lyckad och bådar gott, någon slags ny inkarnation i en svit av filmer som heter något med "Town".

Det finns kvaliteter, absolut, men de sjabblas bort i ett töcken av oskärpa. Det är som att filmskaparna har glömt av att vässa pennan innan de börjat skriva, och därmed bara ristar uddlöst i pappret. Det går att urskilja ansatser till tecken eller bokstäver, men inte vad de föreställer för något.

Filmen är ganska kompetent i sin teknik, men även detta tappas bort någonstans mellan linsen och klippbordet. Den är ganska dåligt disponerad, och klippningen är rastlös och taktlös.

Jag förstår så mycket som att man ska ifrågasätta skillnaden på förtryck i en strikt kommunistisk stat, eller ett kapitalistiskt syrt dito. Att bägge dessa lämnar en ensamhet i själen, och underkuvade kvinnor. Men det är på tok för makligt och diffust för att kunna läsa in någonting utöver detta, vilket är synd.

Kim Ekberg

Kommentarer