Bong of the Dead

  • Svensk titel: Bong of the Dead
  • Originaltitel: Bong of the Dead
  • Speltid (min): 90
  • Release (Blu-ray/DVD): 2012-02-01

Recension - Blu-ray/DVD

Plötsligt en dag störtar otaliga kometer ner på jordens yta. Dessa kometer innehåller något mystiskt som snart smittar alla som kommer i kontakt med dem och förvandlar dem till blodtörstiga zombies, som i sin tur sprider smittan vidare. Katastrofen är ett faktum, och det tar inte lång tid förrän majoriteten av världens människor blivit zombies eller zombiemat.

Två personer som klarat sig är pundarna Tommy och Edwin. De gör inte annat än odlar marijuana, röker marijuana, odlar marijuana, röker marijuana osv. När de en dag upptäcker att om man gödslar plantorna med zombiehjärnejuice växer de inte enormt fort, utan det blir banne mig det bästa braj som någonsin funnits! Fort, ring Nobelkommittén någon...

Så nu är fattigmans Cheech & Chong på jakt efter fler zombies att gödsla sina älskade plantor med. Hur ska det gå?

Vem bryr sig?

”Bong of the Dead” är en riktig ökenrulle, komplett värdelös från början till slut. Gjord direkt till video, med vad som måste varit en obefintlig budget, har regissören (tillika manusförfattaren, producenten, fotografen, redigeraren och kompositören) Thomas Newman lyckats slänga ihop en humorbefriad komedi med en j-a massa gore. Jag får erkänna att vissa specialeffekter ser riktigt bra ut, framförallt zombiesplatter, men det hjälps inte. Kanske är det jag som är för gammal för att tycka att det är roligt med två zombies som sitter och äter av varandras inälvor, precis som jag inte längre tycker att Peter Jacksons ”Bad Taste” eller ”Braindead” är speciellt roliga längre. Hade jag varit 15 kanske jag hade skrattat filmen igenom, men nu blev jag ärligt talat förbannad. En film får gärna vara dålig, men är den dessutom tråkig så går den bort totalt i min bok.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer