Beavis and Butt-Head: The Mike Judge Collection - Volume 1

  • Svensk titel: Beavis and Butt-Head: The Mike Judge Collection - Volume 1
  • Originaltitel: Beavis and Butt-Head: The Mike Judge Collection - Volume 1
  • Speltid (min): 290
  • Release (Blu-ray/DVD): 2012-02-29

Recension - Blu-ray/DVD

När Mike Judge, mannen som skapade Beavis & Butt-Head, själv får välja ut sina favoritavsnitt med de tecknade dårarna blir det ”Beavis and Butt-Head: The Mike Judge Collection”. Flera volymer har givits ut i USA och nu är det dags för den första att släppas på DVD i Sverige. Till att börja med släpps de tre skivorna separat, men jag har valt att recensera dem tillsammans.

Beavis & Butt-Head själva behöver knappast någon närmare presentation. Dessa headbangande puckon som gjorde debut på MTV 1993 har sedan dess blivit ett fenomen, för att använda ett slitet ord.

De två första skivorna i volym 1 innehåller 20 avsnitt vardera, de flesta i Director’s Cut-versioner. Vad ska man säga, det är verkligen helkul! För min del var det grym nostalgi då jag såg de flesta på MTV när de först började sändas.
Disk tre innehåller lite blandat godis. Förutom lite klipp från MTV-galor där grabbarna grus gjorde små inhopp så bjuds vi på elva musikvideos med patenterade Beavis & Butt-Head-kommentarer. Dessa kommentarer har alltid varit min favoritdel av hela konceptet, och jag är glad över att de lyckats få till rättigheterna till musikvideos av bland annat Korn, Monster Magnet, Beastie Boys m fl.

Det här är löjligt, barnsligt, fånigt och förbaskat roligt! Man kanske inte sätter sig och kollar alla avsnitt på raken, men att ta ett par då och då för skojs skull, det kommer jag definitivt att göra.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer