Apollo 18

  • Svensk titel: Apollo 18
  • Originaltitel: Apollo 18
  • Speltid (min): 86
  • Release (Blu-ray/DVD): 2012-03-28

Recension - Blu-ray/DVD

Som vi alla vet var Apollo 17 den sista bemannade farkosten till månen, eller hur? Fel. Det var vad NASA och det amerikanska försvarsdepartementet VILLE att vi skulle tro. I själva verket fanns det också en Apollo 18, som sändes till månen i december 1973, ett år efter Apollo 17, och nu har bandupptagningarna läckt ut på nätet. NASA hävdar givetvis att bilderna inte är äkta och när man ser materialet förstår man varför...

”Apollo 18” är en av de senaste filmerna i ”found footage”-genren, en genre som kanske fick sitt stora genombrott med ”The Blair Witch Project” 1999 men som existerat betydligt längre än så. Här har filmskaparna kombinerat det med klassiska konspirationsteorier och resultatet är riktigt fräckt! Filmen ser ”äkta” ut, i den aspekten att det verkligen ser ut att utspela sig 1973 både vad gäller det rent estetiska i innehållet men även själva bildkvaliteten. Som grädde på moset är filmen dessutom riktigt spännande och innehöll ett par fina jump scares.

När jag först såg trailern för filmen var jag väldigt skeptisk, men detta var verkligen en positiv överraskning. Jag kan definitivt rekommendera filmen, dels till den uppenbara kategorin människor som gillar found footage-genren, men även samtliga fans av rysare/skräckfilmer. Detta är goa 86 minuter.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer